Waarom goede foto’s zo belangrijk zijn

door | jan 22, 2020 | Uncategorized | 0 Reacties

Je merkt dat mensen zich steeds meer online oriënteren voordat ze besluiten ergens een tafel te reserveren. Aan de andere kant blijkt uit je eigen ervaring dat veel mensen bij jou komen omdat ze goede verhalen over je hebben gehoord van vrienden, kennissen, buren of collega’s. Dus waarom zou je dan tijd besteden aan het maken van goede foto’s. Als mensen bij jou komen ervaren ze toch dat de kwaliteit goed is? En dat is natuurlijk voor een deel ook de waarheid. Maar realiseer je ook dat jouw doelgroep zich ook aan de andere kant van Nederland bevindt. En dat de kans dat zij via mond tot mond reclame over jou zullen horen veel kleiner is.

Hoe zorg je er dan voor dat ook deze doelgroep toch bij jou komt eten en niet naar de concurrent gaat?

Stel je voor dat je een weekendje weg gaat naar een stad waar je nog niet eerder bent geweest. Je wilt graag op zaterdag lekker uiteten en vraagt in je omgeving naar tips voor goede restaurants in die stad. Maar helaas, niemand is er bekend of heeft goede verhalen gehoord over een restaurant. Je besluit op internet op zoek te gaan. Je wilt graag Italiaans eten en ontdekt dat er in de stad 2 Italiaanse restaurants zijn. De reviews van beide restaurants zijn positief. Dus je besluit de websites te bekijken voor meer informatie. Op de website van het eerste restaurant vind je alle informatie die je nodig hebt, maar de website spreekt niet tot de verbeelding. Het bevat voornamelijk teksten en er staan maar weinig foto’s op. Je besluit de Social media van het restaurant te checken. Daar staan wel een paar foto’s op van de gerechten die ze serveren, maar de foto’s zijn niet scherp en niet goed belicht waardoor het eten er niet smakelijk uit ziet. 

De website van het tweede restaurant ziet er goed uit. Op de homepage staat meteen een smakelijke foto van een van de hoofdgerechten. Het water loopt je in de mond. Als je verder doorklikt naar de verschillende pagina’s op de site zie je nog meer foto’s van gerechten die je laten watertanden. Ook zie je sfeerbeelden van het restaurant. Je krijgt helemaal het idee dat je al ín het restaurant zit. De website is een ware belevenis. Voor de zekerheid besluit je ook de social media van het restaurant nog even te bekijken. De belevenis gaat daar verder: smaakvolle foto’s van de gerechten met een duidelijke benaming en omschrijving van het gerecht. Het is de menukaart van de website, maar dan met beelden. Ook zie je actiefoto’s van het personeel en foto’s van gasten die duidelijk een fijne tijd hebben. De keuze is gemaakt. Je belt het restaurant om een reservering te maken.

Dus waarom zijn goede foto’s zo belangrijk? Omdat je met de juiste foto’s je gasten kan verleiden. Je laat ze door middel van foto’s al proeven van de sfeer en jouw kaart. Er is niet voor niets een gezegde dat zegt zegt: je eet met je ogen. 

You May Also Like…

Tapasrestaurant Solera

Tapasrestaurant Solera

Alweer een paar maanden geleden kwam ik in contact met Theaterhotel Almelo. Voor hun tapasrestaurant Solera wilden ze graag nieuwe foto’s voor hun beeldbank. In een telefonische afspraak bespraken we de wensen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey there, I´m Vivien and love capture beautiful momments

Delenit perfecto ne mel, facete utamur in mea, cum ceteros fuisset repudiandae eu. Delenit omittam philosophia per ea, eos te omnium discere. Nam adhuc percipit et. Viris comprehensam quo ea.

CATEGORIES

See the portfolio

Take a look my latest projects

Download my FREE Portrait Session Preparation Guide

Growing your email list has never been easier. Use this space to promote a free checklist, download, investment guide, PDF, or course.

error: Content is protected !!