Tapasrestaurant Solera

door | jan 9, 2020 | Uncategorized | 0 Reacties

Alweer een paar maanden geleden kwam ik in contact met Theaterhotel Almelo. Voor hun tapasrestaurant Solera wilden ze graag nieuwe foto’s voor hun beeldbank. In een telefonische afspraak bespraken we de wensen. Een foto van een tafel vol met tapasgerechten mocht in ieder geval niet ontbreken en verder wilden ze graag een paar sfeerfoto’s.

Ze wilden graag foto’s die hun kernwaarden goed verbeelden: gezellig, mediterraan, lang tafelen, ontspannen, zomers.

Als voorbereiding op de shoot bestudeerde ik de website en social media van Solera. Ook maakte ik voor mijzelf een moodboard en zocht aan de hand daarvan geschikte attributen uit die ik zou kunnen gebruiken tijdens de shoot als aankleding van de setting. Zo nam ik onder andere felgekleurde servetten mee, die perfect kleurden met hun bestekhouders.

Eenmaal aangekomen maakte ik kennis met chefkok Joost. We bespraken wat de bedoeling was, welke gerechten hij het beste kon maken en welk servies hij het beste kon gebruiken. Terwijl Joost aan de slag ging zocht ik een mooie plek in hun lichte serre en schoot wat testfoto’s. Daarna kon het echte werk beginnen. Ik begon met het maken van sfeerfoto’s. Solera heeft veel sfeervolle hoekjes en mooie details die ik op de gevoelige plaat heb vastgelegd. Ook maakte ik een paar actiefoto’s van Joost.

Daarna waren de tapasgerechten aan de beurt. Ik plaatste de gerechten op de tafel en maakte vanuit verschillende standpunten foto’s. Zo maakte ik foto’s van bovenaf en foto’s in een hoek van 45 en 90 graden. Om eenheid en herkenning in de foto’s te creëren heb ik op veel foto’s de menukaart of de kartonnen bestekhouder van Solera toegevoegd. Voor ik het wist zat de shoot er al weer op. Ik ging met een voldaan gevoel naar huis en kon niet wachten om alle foto’s te bekijken, selecteren en nabewerken. Theaterhotel Almelo/ Tapasrestaurant Solera was erg blij met het eindresultaat.

You May Also Like…

Waarom goede foto’s zo belangrijk zijn

Waarom goede foto’s zo belangrijk zijn

Je merkt dat mensen zich steeds meer online oriënteren voordat ze besluiten ergens een tafel te reserveren. Aan de andere kant blijkt uit je eigen ervaring dat veel mensen bij jou komen omdat ze goede verhalen over je hebben gehoord van vrienden, kennissen, buren of...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey there, I´m Vivien and love capture beautiful momments

Delenit perfecto ne mel, facete utamur in mea, cum ceteros fuisset repudiandae eu. Delenit omittam philosophia per ea, eos te omnium discere. Nam adhuc percipit et. Viris comprehensam quo ea.

CATEGORIES

See the portfolio

Take a look my latest projects

Download my FREE Portrait Session Preparation Guide

Growing your email list has never been easier. Use this space to promote a free checklist, download, investment guide, PDF, or course.

error: Content is protected !!