FOTOGRAAF . FOODIE . OOG VOOR DETAIL

Hoi! Ik ben Carien. Leuk dat je er bent en me beter wilt leren kennen!

Ik ben Carien Wessels, getrouwd, moeder van een zoon en een dochter en hét gezicht achter Carien Wessels Foodfotografie. Als foodfotograaf help ik jou aan smaakvolle beelden die jou een authentieke en professionele uitstraling geven in jouw promomateriaal en op je socials.

Als klein meisje was ik al bezig met fotografie. Ik vond het superleuk om te doen en had dan ook al snel mijn eigen camera. Op vakantie schoot ik rolletje na rolletje vol. Voornamelijk van landschappen en close-ups van bloemen. Het was een leuke hobby waarin ik mij volledig kon verliezen. Maar ik zag het toen nog niet als iets waarmee ik mijn geld zou kunnen verdienen.

Dat kwam pas later, toen ik een paar jaar in loondienst werkte. Er begon iets te kriebelen: ik wilde graag meer met mijn creativiteit doen. Maar wat? Om me heen zag ik steeds meer mensen die als fotograaf voor zichzelf begonnen. Steeds gaf het me een lichtelijke steek van jaloezie. Dat wilde ik ook wel. Maar ik zag mezelf niet als bruids-, newborn- of familiefotograaf. Want dat was wat ik om me heen zag. Maar het verlangen om “iets met fotografie” te gaan doen was aangewakkerd en werd sterker en sterker.

Ondertussen hadden zowel mijn man als ik onze uitdagingen met onze gezondheid. Na vele onderzoeken werd bij mijn man prikkelbaar darmsyndroom vastgesteld. Een aandoening waar hij maar mee moest leren leven. De arts noemde nog iets over een FODMAP dieet en dat was het. Bij mij werd PCOS geconstateerd toen ik met een – toen nog onvervulde – kinderwens bij de gynaecoloog terecht kwam. De medicijnen om zwanger te raken sloegen niet aan en daarom besloot ik me te verdiepen in de wereld van voeding en de invloed daarvan op hormonen.

Dit heeft álles veranderd. Zowel voor mijn gezondheid als voor mijn droomleven. Ik raakte namelijk zwanger! En toen mijn man op een dag thuis kwam met een kaartje met daarop een recept en een foto van het gerecht viel alles op zijn plek. Ik word foodfotograaf!

En omdat ik nog iedere dag verwonderd ben over de effecten van voeding op alles in het leven werk ik het allerliefste samen met voedingsdeskundigen. Ik wil jou helpen zodat jij de levens van zoveel mogelijk mensen kunt veranderen.

DE STUDIO

VANUIT HUIS

Ik werk voornamelijk vanuit mijn studio aan huis. Doordat ik in verschillende ruimtes kan fotograferen kan ik altijd in díe ruimte fotograferen met het beste licht en dus de beste sfeer voor het gerecht. Thuis beschik ik ook over mijn ruime keuken waarin ik met liefde de lekkerste gerechten bereid. Die liefde voor koken is ontstaan toen ik ging samenwonen en nog meer toen mijn man en ik in aanraking kwamen met de mooie effecten van voeding. Lekkere gerechten verzinnen met de ingrediënten die goed voor ons zijn is echt een spel geworden. Ook scheelt het reistijd om vanuit huis te werken én heb ik alles bij de hand. Want voor een foodfoto heb je meer nodig dan alleen een camera en het gerecht:

ACHTERGRONDEN

Licht is het allerbelangrijkste voor een foto. Maar achtergronden bepalen ook een groot deel van de sfeer. Ik beschik over een grote selectie achtergronden. Licht, donker. Een mooie tegelwand of betonnen- of bakstenenmuur. Rustieke planken. De keuze is reuze. Maar heb je een specifieke wens qua achtergrond en zit dat nog niet in mijn verzameling, dan zorg ik dat het voor elkaar komt: ik maak het zelf of ik koop het

KERAMIEK

Servies is een must have in foodfotografie en een echte sfeermaker op een foto. Zo geeft Engels servies een hele andere uistraling aan een foto dan een stenen mok. Ik werk het liefst met keramiek dat speciaal voor foodfotografen wordt gemaakt. Dit servies is mat en doordat het handgemaakt wordt is ieder item uniek. Ik beschik over verschillende borden, kommen, schaaltjes en kopjes in neutrale kleuren, maar ook in het zwart. In mijn portfolio kun je mijn favoriete items in actie zien.

PROPS

Bestek, snijplanken, linnen, onderzetters, boeken, bladmuziek, kandelaars. Allemaal dingen die je aan je scène kunt toevoegen om de foto een verhaal te laten vertellen. Ik bezoek regelmatig kringloopwinkels voor de mooiste props. Grappig weetje: vroeger liep ik echt met een grote boog om kringloopwinkels heen. Als je me een paar jaar geleden had verteld dat ik zelfs op vakantiebestemmingen op zoek zou zijn naar kringloopwinkels had ik je vierkant uitgelachen. Little did I know. Mijn liefde voor kringloopwinkels is echt ontstaan door foodfotografie.

 

Een paar random feitjes 

over mij

Ik hou van

Scandinavische series

25.31 minuten

is mijn PR op de 5 kilometer

Ik teken graag

bloemen

30+

koppen thee drink ik per week

Ik geloof

in de Law of Attraction

15+

landen bezocht

MOOIE WOORDEN

VAN ONDERNEMERS DIE IK HEB MOGEN HELPEN

“Carien begreep mij direct. Elke foto is uniek en straalt professionaliteit uit”

Carien is voor mij mijn reddende engel. Foto’s maken kost enorm veel tijd en dat had ik niet meer. Ik zocht iemand die precies datgene op de foto kon zetten wat zowel bij mij als bij Theekraampje past. Een bepaalde sfeer en gevoel wat lastig te verwoorden is, maar Carien begreep mij direct. Snel hadden wij een goede klik wat de samenwerking erg prettig maakt.
Niet alleen maakt zij prachtige foto’s, Carien denkt ook erg met je mee, heeft heel veel geduld en komt vaak met goede suggesties waardoor de foto’s nóg beter tot hun recht komen. De enorme dosis creativiteit maakt dat ik elke maand weer uitkijk naar het mailtje van Carien met daarin dé foto’s. Elke foto is uniek en straalt zoveel professionaliteit uit dat ik echt nooit meer zonder Carien en haar talent wil.
CISKA TIENKAMP - THEEKRAAMPJE

“Het voelt heel fijn om professioneel én uniek materiaal te hebben om te gebruiken in mijn promo’s en op social media”

Carien heeft voor mij een gerecht gekookt en op de foto gezet zodat ik nu prachtige beelden heb om te gebruiken als promomateriaal. Met de foto’s geef ik een professionele uitstraling aan mijn uitingen.

Super hoe je mijn brand feel weer hebt gegeven in de foto’s. Je hebt mijn stijl gevangen en dat zonder brand book of iets dergelijks. Super gedaan! De samenwerking was ook fijn: jouw inbreng en creativiteit en je communiceert duidelijk. 

Ik ben echt enorm blij met de foto’s. Het voelt heel fijn om professioneel én uniek materiaal te hebben om te gebruiken in mijn promo’s en op social media.

KAREN VAN GINKEL - TRIPTI EARTH

LET´S CHAT

JE HEBT MIJN WERK GEZIEN EN MIJ BETER LEREN KENNEN. VOEL JE NA DIT ALLES DAT IK JOUW FOTOGRAAF BEN? LATEN WE DAN SAMENWERKEN!

Hoe fijn zou het zijn als je je niet langer druk hoeft te maken om foto’s van jouw gerechten en jij unieke en professionele foto’s zou ontvangen voor al jouw uitingen?!

error: Content is protected !!